Jongeren

Kom in het weekend naar De Sleutelwerkplaats

Jongeren uit Barendrecht kunnen na schooltijd en in het weekend terecht in de sleutelwerkplaats. Nu sleutelen zij vaak op straat of in schuurtjes. Dit veroorzaakt soms overlast voor omwonenden en is niet altijd even vriendelijk voor het milieu.

De sleutelwerkplaats biedt deze jongeren een plek om met goede apparatuur, veilig en milieuvriendelijk te sleutelen. Door te sleutelen aan hun brommer of aan de auto van de buurman, met tips en adviezen van een vakbekwame werknemer, leren zij  ongedwongen basisvaardigheden en komen zij in contact met de (opleidings)mogelijkheden van de autobranche.

Naast het sleutelen in vrije tijd biedt de sleutelwerkplaats ook in sociaal opzicht een aantal mogelijkheden. Het biedt het jongerenwerk van Alle-r-hande mogelijkheden om contact te leggen met de jeugd, het voorkomt overlast op straat en het draagt bij aan positieve groepsvorming.

Vooral Jos Huijgen is erg gebrand op dit laatste. “Ik ben vrij direct. De jongens kunnen hier komen.

Ik heb goed contact met ze. Maar ze weten ook hoe ver ze kunnen gaan. Ik wil hier geen gedonder. Ik geef ze verantwoordelijkheden. Ik vertel ze dat ze een voorbeeldfunctie hebben naar de jongere jeugd”.