Links

Autotechniek

Onderstaand een opsomming van interessante links die te maken hebben met autotechniek. Kortom alles wat een automonteur wil weten.

  • Junior Vakkanjers De Junior VakkanjerWedstrijden zijn onderdeel van de campagne Vakkanjers, waarmee Bureau TOP de vaktrots en daarmee de instroom van jonge vakmensen in deze sectoren wil stimuleren. Bureau TOP is een samenwerkingsverband van Stichting A+O (Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro) en Stichting OOM (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Metaalbewerking).
  • Automotive 4 All Met meer dan 37300 bedrijven de grootste automotive bedrijvengids. Alle bedrijven die affiniteit hebben met deze branche op een unieke website. Snel en eenvoudig navigeren en in drie stappen resultaat. Altijd vinden wat je zoekt!
  • Bovag Of het nu gaat om nieuwe voertuigen, occasions of andere mobiliteitsdiensten, het BOVAG-keurmerk staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. En uitstekende service natuurlijk. Dus kies je voor zekerheid, dan ga je naar een BOVAG-bedrijf. In de ledenzoeker vind je ze alle 11.000
  • Techniek in Beeld In de techniek is er volop werk aan de winkel. Maar wat het werk nu inhoudt en hoe de techniekwinkels eruit zien, dat is nogal eens lastig om in te beelden. Als je belangstelling hebt voor techniek en je wilt er meer van weten, is natuurlijk een kijkje nemen in een bedrijf de beste manier. Veel bedrijven en scholen organiseren bedrijfsbezoeken. Wil je een voorproefje op bijvoorbeeld dat bedrijfsbezoek of een banenmarkt? Dan ben je goed op deze site.
  • Techniek Promotie Ingenieuze bouwwerken. Slimme oplossingen. Kleurrijke robots. Out of the box denken. Samenwerken. Techniek en wetenschap is leuk! Is overal. Voor iedereen. Bezorgt ons de mooiste uitvindingen. De handigste tools. De meest onvergetelijke ervaringen. Mooie WOW! momenten die ons altijd bijblijven. Stichting Techniekpromotie vindt dat alle kinderen van 4 t/m 15 jaar het verdienen dat WOW! gevoel te ervaren.
  • Vereniging van automobieltechniek Wilt u uw technische blik verruimen? Dan is het lidmaatschap van de vereniging van Automobieltechnici ATC de aangewezen weg.
  • Werkschool Rotterdam
  • AMT Steeds op de hoogte van het laatste nieuws over autotechniek en de autobranche, tips voor de werkplaats en after sales, de nieuwste kennistest, informatieve video’s en nog veel meer.

  • Centra voor Innovatief Vakmanschap HBO Centres of expertise (commissie De Boer) en MBO Centra voor innovatief vakmanschap (commissie Hermans).De centra profileren zich scherp op een economisch innovatiespeerpunt (topsector). Daarmee richten de centra zich op het versterken van de Nederlandse kenniseconomie en faciliteren innovatie
  • De Techniek Academie De Techniek Academie is een initiatief van het Platform Techniek Noordwest Veluwe; ruim 30 samenwerkende bedrijven op de Veluwe en ROC Landstede. Gezamenlijk vinden zij het belangrijk dat er meer studenten voor techniek kiezen, om zo meer technici op de arbeidsmarkt te krijgen.
  • Gek van auto’s Autoschadehersteller, Autospuiter, Autoschadetechnicus, Opleidingen
  • Go Flex Het adres voor leren en werken in de techniek! Goflex is een snelgroeiend landelijk opleidingsbedrijf in de techniek, en sinds de start in 2006 uitgegroeid tot één van de grootste en beste leerbedrijven van Nederland.
  • Automotive NL AutomotiveNL behartigt de belangen van de Nederlandse automotive industrie. Smart Mobility en Future Powertrain zijn de inhoudelijke focusgebieden. AutomotiveNL richt zich op innovatie, onderwijs en kennistransfer, validatie, manufacturing en internationalisering. Daarnaast is de AutomotiveCampusNL onderdeel van AutomotiveNL, waar wij de komst van nieuwe bedrijven én onderwijsactiviteiten stimuleren. Ook ECMD wordt onderdeel van AutomotiveNL, waarmee wij een sterke impuls aan inhoudelijke kennis realiseren.
  • Jobfabriek automotive Banen in de automotive branche op ieder niveau door het hele land
  • De keuzegids Alle opleidingen getest Opleidingen vergeleken per vakgebied, Kwaliteit van het onderwijs beoordeeld door studenten en experts, Baankansen en startsalarissen na de opleiding …en nog veel meer
  • Wie bouwt de beste elektrische sportauto RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie (Building, Moving & Powering). RDM Campus is een samenwerking tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam.
  • Stichting Mobiliteit Nederland Speerpunt van de Stichting Mobiliteit Nederland is de Logistieke vakschool. Een nieuw en uniek initiatief in Nederland compleet toegespitst op de behoeften van werkgevers en toekomstige werknemers. Een vakschool voor VMBO jongeren die in Deeltijd ( BBL) een MBO opleiding willen behalen in de logistiek.
  • Techniek Talent TechniekTalent.nu verbindt de verschillende partijen en ondersteunt ze waar mogelijk en nodig. Samen werken ze techniekbreed aan meer instroom en behoud van technisch talent. Met aandacht voor een realistisch beeld van het technische beroep en werkveld.
  • Top Sector High Tech Het Kabinet heeft 9 topsectoren aangewezen. Dit zijn sectoren waarin Nederland wereldwijd sterk is. De High tech sector is daar een van. In zogenaamde topteams hebben ondernemers, wetenschappers en de overheid gezamenlijk aan adviezen gewerkt waarin zij aangeven met welke maatregelen de sector kan blijven concurreren op de wereldmarkt.
  • VIBO VIBO-BV ‘specialist in opleiden. VIBO-BV is een opleidingsinstituut dat zich speciaal richt op opleidingen en trainingen die direct te maken hebben met verkeer en verkeersdeelneming voor particulier, beroepschauffeurs en bedrijfsleven.
  • VOC VOC is het nationale opleidinginstituut voor de carrosseriebranche, als zodanig erkend door onderwijs en bedrijfsleven.
  • Zadkine Mobiliteit De mobiliteitsbranche, de branche van auto’s, trucks, treinen, trams en tweewielers, is een dynamische branche. Er gebeurt ontzettend veel en is daarmee een leuke en leerzame branche om in te werken.