Hoezo, geen toekomst? Wouter in’t Veld laat zien dat het kan!

De stichting JBB werkt doorgaans met jonge mensen die niet de meest gemakkelijke start hebben gehad bij het vinden van een plek in onze, soms behoorlijk ingewikkelde, wereld van volwassenen. Alleen met goede prestaties maak je nog een kans op de arbeidsmarkt en als je dan ook nog het geluk hebt dat je een partner vindt die met jou een gezamenlijke weg wil inslaan, dan moet je toch wel “van goeden huize komen.”
Wouter is één van de jongeren die zijn plek heeft gevonden binnen onze stichting. Onvermoeibaar laat hij zien dat hij wil en dat hij kan. Hij is op meerdere gebieden inzetbaar en weet niet van ophouden. Jos Huijgen heeft zich voorgenomen om aan te tonen dat in deze groep van jongeren ook mensen zitten, die met de nodige begeleiding wel kunnen presteren. Hij heeft ervoor gezorgd dat Wouter rijles kreeg. Binnen relatief korte tijd heeft Wouter met succes theorie- en praktijkexamen gedaan. De stichting JBB feliciteert hem hiermee.
Op dit moment wordt gekeken naar de andere vaardigheden van Wouter en gezocht naar een mogelijke werkgever. Hopelijk is dit kleine succesverhaal voor “onze” anderen jongeren een voorbeeld. Immers, al vertellen anderen over onze doelgroep “jij kunt het niet”; wij als medewerkers van de stichting JBB zijn daar nog niet van overtuigd.

Detlef Vinzenz
(vrijwilliger stichting JBB)